Εκτύπωση

Η σοκολάτα παρασκευάζεται από τους κόκκους του κακαόδεντρου, χρειάζεται κλίμα υγρό και ζεστό.

Εικόνα1

Τους καρπούς τους μαζεύουν όταν ωριμάσουν.

Εικόνα2

Στο εσωτερικό τους έχουν σπόρους

Εικόνα3

Τους σπόρους τους απλώνουν στον ήλιο για να ξεραθούν.

Εικόνα4

Έτσι παίρνουμε τους σπόρους κακάο

Εικόνα5

Πρώτα καβουρντίζουμε τους κόκκους για να αποκτήσουν τη σοκολατένια γεύση τους.

Εικόνα6 

Τους αλέθουμε και παίρνουμε έναν πολτό.

Εικόνα7

Στη συνέχεια ζεσταίνουμε τον πολτό και ανακατεύουμε για μια με δύο μέρες.

Εικόνα8 

 

Όταν κρυώσει προσθέτουμε σταφίδες, ξηρούς καρπούς , ρύζι και άλλα

Εικόνα11Εικόνα9 Εικόνα10

Ρίχνουμε σε καλούπια

Εικόνα12 

Στη συνέχεια συσκευάζουμε σε αλουμινόχαρτο ή αεροστεγώς ώστε να προστατευτεί η σοκολάτα από την υγρασία.