ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

 

Μαγειρική 1Ο γενικός σκοπός της διδασκαλίας στο εργαστήριο Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων ώστε οι μαθητές να μπορούν τόσο να αυτονομηθούν όσο και να αναπτύξουν τεχνικές δεξιότητες και επαγγελματική συνείδηση.

Η διδασκαλία του μαθήματος γίνεται σε αίθουσες οι οποίες διαθέτουν εξοπλισμό οικιακής κουζίνας.

Στα πλαίσια του μαθήματος οργανώνονται δράσεις ώστε οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν δεξιότητες με βιωματικό τρόπο, να μιμηθούν ρόλους και να εμπλακούν όσο αυτό είναι δυνατόν σε πραγματικές συνθήκες επαγγελματικής απασχόλησης.

Μέσα από όλη αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία ο μαθητής καλλιεργεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τις δεξιότητές του αναπτύσσοντας αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

 

 Ειδικότερα επιδιώκεται οι μαθητές:

  • Να μάθουν και να εφαρμόζουν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
  • Να εξοικειωθούν με τον εργαστηριακό εξοπλισμό και τις χρήσεις του.
  • Η οργανώνουν και να εκτελούν δραστηριότητες
  • Να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μιας δραστηριότητας.
  • Να δουλεύουν σε ομάδες και να λειτουργούν με ομαδικό πνεύμα.
  • Να εκτελούν συνταγές μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής.
  • Να αναγνωρίζουν τις κατηγορίες τροφίμων και τη διατροφική τους αξία.

Οι δράσεις του εργαστηρίου Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σε Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων και την παρασκευή εδεσμάτων για τις εκδηλώσεις του σχολείου και το σχολικό παζάρι.