Εκτύπωση

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

 

Μαγειρική 1Ο γενικός σκοπός της διδασκαλίας στο εργαστήριο Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων ώστε οι μαθητές να μπορούν τόσο να αυτονομηθούν όσο και να αναπτύξουν τεχνικές δεξιότητες και επαγγελματική συνείδηση.

Η διδασκαλία του μαθήματος γίνεται σε αίθουσες οι οποίες διαθέτουν εξοπλισμό οικιακής κουζίνας.

Στα πλαίσια του μαθήματος οργανώνονται δράσεις ώστε οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν δεξιότητες με βιωματικό τρόπο, να μιμηθούν ρόλους και να εμπλακούν όσο αυτό είναι δυνατόν σε πραγματικές συνθήκες επαγγελματικής απασχόλησης.

Μέσα από όλη αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία ο μαθητής καλλιεργεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τις δεξιότητές του αναπτύσσοντας αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

 

 Ειδικότερα επιδιώκεται οι μαθητές:

Οι δράσεις του εργαστηρίου Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σε Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων και την παρασκευή εδεσμάτων για τις εκδηλώσεις του σχολείου και το σχολικό παζάρι.