Είχε προηγηθεί η κατάρτιση του σχεδίου αντιμετώπισης του σεισμικού φαινομένου και καθορισμού αρμοδιοτήτων (ομάδες πυρσαφάλειας, Πρώτων βοηθειών κλπ), ενώ οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από έναν σεισμό.
Μετά τον προκαθορισμένο χαρακτηριστικό ήχο, που προειδοποιούσε για την εμφάνιση του σεισμού, η Διευθύντρια μας Nicki Chapl έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της άσκησης και μαθήτριες και μαθητές, καλύφθηκαν κάτω από τα θρανία.
Στη συνέχεια με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους, εκκένωσαν τις σχολικές αίθουσες και συγκεντρώθηκαν συντεταγμένα στο χώρο ασφάλειας, που ήταν ο ανοικτός χώρος του σχολικού προαυλίου.
Μαθητές και προσωπικό ήταν άριστα συντονισμένοι χάρη στις οδηγίες των υπευθύνων εκπαιδευτικών.
Η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία ενώ επισημάνθηκαν από τους εκπαιδευτικούς λεπτομέρειες που βελτιώνουν το σχέδιο εκκένωσης.
Στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν και άλλες ασκήσεις ετοιμότητας, αποσκοπώντας στην εξάλειψη τυχόν αστοχιών και στη βελτίωση εφαρμογής του σχεδίου αντισεισμικής προστασίας σε περίπτωση σεισμού.