Εργασίες από την παραγωγή τσίπουρου στο σχολείο μας και της κατασκευής καζανιού για την απόσταξή του, στα πλαίσια του Εργαστηρίου Κηπουρικής. Η ονομασία της ετικέτας του, "Κιμωλία". Συνεχίσαμε την εκπαίδευση με τα παράγωγα του σταφυλιού. Αφού κρατήσαμε τα τσάμπουρα, τα αποστάξαμε στο καζάνι που κατασκευάσαμε. Η απόσταξη ήταν δύο φάσεων. Ακολουθήσαμε την διαδικασία της εμφιάλωσης του τσίπουρου και την ετικαιτοποίηση του. Οι μαθητές αφού έμαθαν όλα τα παράγωγα που προκύπτουν απο την άμπελο, είδαν πώς ο θερμός αέρας που προκύπτει απο τον βρασμό των στέμφυλων ψύχεται και υγροποιείται ώστε να προκύψει το τσίπουρο. Έγιναν μετρήσεις σε αλκοολικούς βαθμούς και παρατηρήσαμε που σταματάμε την απόσταξη.