Μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, να ανακαλύψουν και να μάθουν τις ομορφιές του Βοτανικού κήπου, στα πλαίσια περιβαλλοντικού σχολικού προγράμματος.
Εργασίες από την παραγωγή τσίπουρου στο σχολείο μας και της κατασκευής καζανιού για την απόσταξή του, στα πλαίσια του Εργαστηρίου Κηπουρικής. Η ονομασία της ετικέτας του, "Κιμωλία". Συνεχίσαμε την εκπαίδευση με τα παράγωγα του σταφυλιού. Αφού κρατήσαμε τα τσάμπουρα, τα αποστάξαμε στο καζάνι που κατασκευάσαμε. Η απόσταξη ήταν δύο φάσεων. Ακολουθήσαμε την διαδικασία της εμφιάλωσης του τσίπουρου και την ετικαιτοποίηση του. Οι μαθητές αφού έμαθαν όλα τα παράγωγα που προκύπτουν απο την άμπελο, είδαν πώς ο θερμός αέρας που προκύπτει απο τον βρασμό των στέμφυλων ψύχεται και υγροποιείται ώστε να προκύψει το τσίπουρο. Έγιναν μετρήσεις σε αλκοολικούς βαθμούς και παρατηρήσαμε που σταματάμε την απόσταξη.
Σελίδα 3 από 5